2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (2024)

2024 m. balandžio 5 ir 12 dienomis „Geografijos naktis“ Lietuvoje vyko 6-ą, o pasaulyje – 8-ą kartą. Visuose žemynuose, 36-iose šalyse buvo numatyti 282 renginiai (https://www.geonight.net/).

Pasauliniame „Geografijos nakties“ tinklalapyje užregistruota 30 renginių iš Lietuvos (2023 m. – 36). Tarp organizatorių – Vilniaus ir Klaipėdos universitetų dėstytojai ir studentai, geografijos mokytojai, Lietuvos geografų draugijos entuziastai, turizmo informacijos centrų, saugomų teritorijų direkcijų darbuotojai ir kiti. Nors 3 anonsuoti renginiai neįvyko, tomis dienomis vyko dar 3 kiti geografiniai įvykiai, kurie nebuvo iš anksto paskelbti.

2024 m. balandžio 5 d. įvyko 7 renginiai(tarp jų vienas tęstinis – knygų paroda), juose apsilankė 157 žmonės, o balandžio 12 d. – 23 renginiai (1853 dalyviai). Iš viso su geografija tomis dienomis Lietuvoje aktyviai laiką leido net 2010 žmonių (daugiau nei 2 kartus daugiau nei pernai (2023 m. – 971 dalyvis; įskaičiavus Vilniaus Jeruzalės progimnazijos vėliau surengtą renginį (1570) – trečdaliu).

Šios fiestos masiškumą lemia telkiantys savo bendruomenes mokykliniai renginiai, didžioji jų dalis – labai kompleksiški, kūrybiški, linksmi, moksleivių mėgiami. 2024 m. pasaulinė „Geografijos naktis“ (ir diena) buvo švenčiama 12 įdomiausių iššūkių pilnų ekskursijų, išvykų ir žygių, per visą naktį šėliojo net 11 festivalių, vyko daugybė žaidimų, viktorinų, loterijų, šokių, buvo dramos etiudų, poemų, kostiumų demonstravimo, valgių, filmų peržiūrų, taip pat – ir konferencijų, diskusijų, pristatymų, rimtų mokslinių pranešimų, jungtinės fotografijos ir geografijos veiklos, sukurtas virtualus tiltas su Kijevu ir dar daug daugiau. Geografinės pramogos vyko Biržų, Gražutės, Rambyno, Neries regioniniuose parkuose. Kiekvienam Lietuvoje buvo atviri 14, nuotoliu vyko 5, o anglų kalba – 3 renginiai.

„Geografijos nakties“ renginių švieselės sužibo 17 lokacijų, kurios Lietuvos teritorijoje pasiskirstė tolygiau nei anksčiau: daugiausiai renginių vyko Kaune – 4, Vilniuje – 3, po 2 Vilkaviškyje, Ignalinoje, Klaipėdoje, po 1 – Biržuose, Joniškyje, Šiauliuose, Panevėžyje, Šilutėje, Marijampolėje, Jonavoje, Kruonyje, Kaišiadoryse, Rūdininkuose, Merkinėje, Dūkštose. Labiausiai džiugina maža Slavikų bendruomenė Šakių rajone, kurioje smagią geografinę „ugnelę įžiebė“ VU Geografijos ir teritorijų planavimo magistrantūroje studijuojantis žemietis Julius Mačiulaitis.

Balandžio 5 d. masiškiausias renginys (50 dalyvių) buvo Panevėžio regioninio atviro STEAM centro surengtas festivalis „Susitikime tornadų alėjoje“, o balandžio 12 d. vyko net 12 renginių, kurie sutraukė po daugiau nei 40 smalsuolių. Absoliutus 2024 m. į Geografijos nakties masiškumo rekordas priklauso Vilniaus Jeruzalės progimnazijai, kur į šios fiestos organizavimą ir šventės sūkurį įsisuka visa mokyklos bendruomenė, šiemet – net 640 mokinių, mokytojų, tėvų.

Didžiausia pagarba ir padėka tiems, kam „Geografijos naktis“ virto tradicija! Net 5 metus iš eilės geografinius renginius kartu su visu pasauliu organizuoja ne tik Lietuvos geografų draugija, bet ir Vilkaviškio atviras jaunimo centras (Rasa Venslovė), Kruonio pagrindinės mokyklos bendruomenė (festivalis „Kramtyk geografiją“, vad. Daiva Kruliauskienė). 4 kartus ši fiesta surengta Vilniaus Jeruzalės progimnazijoje (Aurelija Kuckaitė), taip pat yra būrys entuziastingų organizatorių, savo geografijos populiarinimo idėjas visuomenei pateikiančių jau 3 ar 2 kartus!

Apie atskirus renginius

Balandžio 5 d. Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos bibliotekoje Kaune „Geografijos nakties“ proga atidaryta geografinių knygų paroda „Po pasaulį knygos puslapiais“, kuri veikė visą mėnesį. Jaunųjų geografų klubas (VU geografijos studentai) iškeliavo į žygį ir naktinėjo Rūdininkų apylinkėse. VU dėstytojas dr. Laurynas Jukna ir geografijos magistrantė Elzė Buslavičiūtė skaitė nuotolinę paskaitą „Nuotoliniai žemės tyrimai“, o VU dėstytoja dr. Giedrė Godienė – pranešimą apie Lietuvos geografų draugijos veiklas per 90 metų.

Kaišiadorių V. Giržado progimnazijos bendruomenė įsisuko į per naktį vykstančias „Geografijos paieškas mieste“ – čia iki ryto vyko geografinis festivalis (vadovė Violeta Krikščiūnienė).

Panevėžyje ūžė festivalis „Susitikime tornadų alėjoje“, dedikuotas klimatui ir jo kaitai, kurį organizavo Panevėžio regioninis atviras STEAM centras (koordinatorė Simona Stasiūnienė). Vyko VU CHGF Geomokslų instituto Hidrologijos ir klimatologijos katedros dokt. L. Klimavičiaus paskaita „Ar ateityje žiemą bus sniego, o vasarą lietaus? Stichiniai meteorologiniai reiškiniai ir klimato kaita Lietuvoje“, interaktyvus žaidimas-edukacija „Klimato freska“; veikė fosilijų paroda, buvo rodomas virtualios realybės filmas „Pirmoji gyvybė“ (apie 50 dalyvių).

Vilkaviškio atviras jaunimo centras kūrė „GeoKelią“ – jau 5 metus iš eilės surengtas įvairiapusių veiklų pilnas jaunimo renginys, trunkantis per visą naktį (vadovė Rasa Venslovė) https://www.facebook.com/AtvirasJaunimoCentras/posts/pfbid02mR4TKHvgutU1f6MX6xejAePU5MnK4qGjdE8cbW2NUUWDRM6XNh88SHdgMDoSA3MWl

Balandžio 12 d.

Vilniaus Jeruzalės progimnazijos bendruomenės jau 4-asis geografinis festivalis (vadovė Aurelija Kuckaitė) su 13 loterijų, 7 viktorinomis, GIS žemėlapių pristatymais, ekskursijomis po mokyklos geografijos muziejų „Pažink Žemę“, GIS stovyklos pristatymu, pranešimu „Pinigų geografija“, geriausios poemos Žemei (klimato kaitos tema) rinkimais truko daugiau nei 8 valandas ir sutelkė 640 dalyvių.

Jonavos J. Ralio gimnazijoje visą naktį jau 3 kartą vyko turininga Geografinė fiesta, geografijos mokytojos Aušrinės Živaitienės ir jos mokinių, bendraminčių pastangomissubūrusi net 200 dalyvių. Visą dieną gimnazijos erdvėse vyko parodos: skaitykloje – „Knygoje telpa visas pasaulis“ (gimnazijos bibliotekininkės I. Gripkauskienė ir J. Skirgailienė), I a. – jaunųjų literatų haiku ir trioletai, skirti geografijai (lietuvių k. mokytoja O. Bartušienė), kūrybinių dailės darbų paroda „Ateities miestas“ (dailės mokytoja L. Smailytė). Vidudienį įvyko susitikimas su Ruklos pabėgėlių centro bendruomene – Malio, Sudano, Ukrainos, kurdų atstovais, pakvietusiais paskanauti savo šalių tradicinių patiekalų (tikybos mokytoja I. Petrikonienė). Vakare renginio dalyviai, gimnazijos jaunimo folkloro grupė „Dobilia“ smagiai sukosi Kauno tautinio kultūros centro jaunimo grupės „Ratilėlio“ šokių aištelėje, kurioje sušokti ne tik lietuvių tradiciniai liaudies šokiai. Vyko protmūšis „Aplink pasaulį“, gebėjimą orientuotis ir atlikti kūrybines užduotis gimnazijos kieme kvietė pasitikrinti Jonavos Justino Vareikio 211-osios šaulių kuopos jaunieji šauliai. Šiek tiek atsipūtus, susitikome su savanoriu, Jonavos Justino Vareikio 211-osios šaulių kuopos vado pavaduotoju Svajūnu Paukštaičiu, kuris pasidalino mintimis apie Ukrainai skirtas misijas – pokalbį moderavo istorijos ir pilietiškumo mokytojas E. Živaitis.

Geografijos nakties kulminacija – ilgai lauktas naktinis žygis. Jaunųjų šaulių vadovaujami gimnazistai, mokytojai ir tėvai įveikė ne tik 10 kilometrų atkarpą, bet pakeliui stabtelėjo teminėse stotelėse: fizikos ir astronomijos mokytoja R. Morkaitienė kvietė pažinti dangų, Vilniaus universiteto absolventas, gimnazijos alumnas L. Januška supažindino su meteorologiniais stebėjimais, jaunieji šauliai surengė lobio paiešką, o paskutiniame sustojime laukė kareiviška košė, laužas, karšta arbata. Ankstų rytą visus pasveikino gimnazijos direktorė Zita Gudonavičienė. Prie renginio organizavo prisidėjo gimnazijos alumnai, mokiniai Eglė Leonavičiūtė, Rugilė Morkūnaitė, Naglis Petkevičius , Laimonas Januška.

3 kartą iš eilės surengtas VDU UKG festivalis – Geografijos naktis 2024 „Irklais per geografiją“ truko 12 val. ir sukvietė 120 dalyvių.

Geografinį dramos etiudą parašė IIIga klasės gimnazistė E. Miniotaitė (vaidino – M. Arminas ir E. Miniotaitė). Vaidinimo metu pasaulio sukūrimo mitai nešė dalyvius į Žemės susidarymo pradžią, o gimnazijos mokinių pasirodymuose (I. Jako, D. Balčiūtės, E. Puškoriūtės, A. Kuogos, N. Barkevičiūtės ir kt.) skleidėsi planetos gyventojų talentai. Geografijos entuziastai išgirdo jaunosios keliautojos R. Tamulytės pasakojimą; pakeliavo po Australiją su mokytoja I. Kelpše; varžėsi komandinėse „Pasaulio puodai“ rungtyse (vedėjai S. Žukauskaitė, Š. Šolys); pristatė savo kurtus filmukus „Kauno rajonas: savaitgalio maršrutas“; demonstravo ArcGIS programa kurtus istorijas pasakojančius žemėlapius (https://arcg.is/1zK18H, https://arcg.is/1nveuD, https://arcg.is/1aa8Gi, https://arcg.is/1i94mS0, https://arcg.is/15G1vS1, https://arcg.is/15HDLK1); žygiavo geografinių žinių taku; linksminosi muzikinėje saloje.

Prieš saulės tekėjimą sulaukta gimnazijos direktoriaus R. Kučiausko sveikinimo iš… Niujorko, buvo apdovanoti geografinėse veiklose pasirodę mokiniai.

Renginio dalyviai ne tik aktyviai dalyvavo geografinėse veiklose, bet ir rūpinosi visų gimnazijos geografinių sferų išsaugojimu, todėl išaušus rytui GRIND(Ų)SFEROJE nebuvo maisto likučių trupinių, SIEN(Ų)SFEROJE – neaptikti uolų piešiniai, ŠVIESTUV(Ų)SFEROJE – nesiautėjo elektringosios dalelės. Įrodyta, kad švęsti ir linksmintis galima be katastrofiškų potvynių kriauklėse ir tektoninių stalviršių judėjimo, kad geriausia, kas lieka po renginio, yra šviesūs prisiminimai, išsaugotas bendrystės jausmas, praturtintos geografinės žinios!

Geografijos mylėtojus į fiestą būrė ir kartu šėlo mokytojai A. Vilimė, E. Poderienė, M. Matlašaitis, A. Jakas, I. Kelpšė, G. Ūbienė, pavaduotoja ugdymui J. Puidokienė. Rėmė: leidykla „Didakta“, tėveliai – I. Džiautienė, A. Klimavičienė ir kt. Oficiali renginio svetainė: https://www.geonight.net/24196-2/

Šilutės Vydūno gimnazijos dienos orientacinis ir naktinis žygiai Rambyno regioniniame parke sutelkė 105 dalyvius (vadovas Žydrūnas Mickeliūnas). Į orientavimosi išvyką „Geografinės stotelės“ leidosi gausus būrys vydūniečių su geografijos mokytoju Ž. Mickeliūnu bei biologėmis A. Česnakevičiene ir V. Kimondriene priešakyje. Mokykloje vyko viktorina „Mažosios Lietuvos kraštas“. Balandžio 12 d. gimnazistai šventė „Geografijos naktį“ Rambyno kalne: vyko orientacinis žygis, kuriam vadovavo Ž. Mickeliūnas, su gimnazistais T. Dobrovolskiu, R. Stakvilevičiumi, M. Adomaičiu, D. Kuizinu ir E. Vorobjovu. 4 žygeivių komandos atliko įvairias užduotis, susitiko ne tik su pasieniečiais, policijos pareigūnais, bet ir miško gyvūnais. Gimnazistai sakė, kad jie ne tik pagilino geografijos žinias, bet ir praktiškai įtvirtino gyvenimo įgūdžius: degė laužą, mokėsi, kaip nepamesti orientacijos tamsiame miške, taip pat sustiprino ir komandinio darbo dvasią.

Kruonio pagrindinės mokyklos bendruomenė 5 kartą surengė festivalį „Kramtyk geografiją“, kuris tapo respublikiniu renginiu (vadovė Daiva Kruliauskienė). Jis sukvietė ne tik savo mokyklos bendruomenę, bet ir Kaišiadorių A. Brazausko, Žiežmarių, Rumšiškių A. Baranausko, Prienų r. Jiezno gimnazijų bei Kaišiadorių V. Giržado progimnazijos mokinius ir mokytojus, geografijos fanus, iš viso apie 100 dalyvių. Pirmiausia visi įveikė 15 km turistinį žygį prie Kauno marių, atliko orientavimosi, kūrybines užduotis, pagilino geografijos žinias, o žygio gale prie Kauno marių mėgavosi tėvų paruošta turistine vakariene prie laužo. Vėliau vyko protmūšis „Aplink pasaulį per valandą“, kurį organizavo Kaišiadorių A. Brazausko gimnazijos komanda ir mokytoja Asta Tamulevičienė. Prizai, kuriuos gavo komandos nugalėtojos, buvo pagaminti mokinių su 3D spausdintuvu.

Vidurnaktį pradėtas Kruonio geografijos žinių čempionatas: vyko aštuntfinalis, ketvirtfinalis, pusfinalis ir finalas (4 val. ryto). Pertraukose vyko žaidybinės rungtys: „Paragauk geografijos“, „Muzikinė geografija“, „Kultūrų geografija“ (mokėmės lietuvių liaudies šokių).

Veiklos vyko iki pat ryto, išsiskirstyta 8.30 val., o kitądien mokiniai klausia, kada vėl?

Geonaktis Šiaulių Romuvos gimnazijoje (vad. Joana Mekšriūnienė) subūrė 100 mokinių iš „Romuvos“, Didžvario, Stasio Šalkauskio, Sauliaus Sondeckio, ŠUG, „Lieporių“, Sporto gimnazijų, taip pat „Romuvos“, „Medelyno“, „Sandoros“ progimnazijų. Vyko geografiniai žaidimai, viktorinos, diskusijos, orientavimosi varžybos, šokiai. Festivalį surengė geografės: Jurate Paulauskiene, Sniega Raubaite, Zita Švambarienė, Diana Čepauskienė, Renata Kulevičienė, Sondra Kavaliauskiene, Žydrūnė Jankaitienė, Erika Valienė ir IT mokytoja Renata Baronienė. https://www.facebook.com/jmeksriuniene/posts/pfbid0hubvcwkio2BH2xbDKZPVZsLudqewDL5U9gRgeNnNdZh73xRpQNwk1QGm9Zo7fmYcl

Kauno Pilėnų progimnazijos „Geografinė dėlionė“ – viktorina, žaidimai, diskusija tarp 6- 8 kl. mokinių (viso 100 dalyvių). 6-7 kl. mokiniai dalyvavo viktorinoje, išbandė savo jėgas protmūšyje. Vyresnieji geografijos entuziastai (8 kl.) kūrė žemėlapio pasakojimus naudodamiesi „ArcGis Online“ platforma. Laikas buvo įdomus ir prasmingas! (vadovė Deimantė Puleikienė).

Kauno Jėzuitų gimnazijos Kultūrų mugėje (vadovė Loreta Latvienė su Europe Direct Kaunas) vyko žaidimai ant didelio Europos žemėlapio, orientacinėse žaidynėse „Pažink Europą” varžėsi daug komandų, demonstruoti skirtingų tautų rūbai, iš viso 84 dalyviai. https://www.facebook.com/EuropeDirectKaunas/posts/pfbid02aJCGjpvMBw1yABanxLJ5VfTHHnHko8ecc9m8ts3L48Q6rytMFiQBKX3YNemgQHNLl?rdid=LUyTUCNps9STQAdi

Biržų Kaštonų pagrindinės ir Ąžuolyno gimnazijos moksleiviai su Biržų regioninio parko direkcija: geografijos mokslo, žaidimų ir skonių diena, aplankytas šiauriausias Lietuvos taškas. Sutelkti 55 dalyviai. https://www.facebook.com/BirzuRegioninisParkas/posts/pfbid02jJxrmwmkqYDqDARdjr6EiNnsjVNVGcdyCEXY5ZdCUyaCi1ndsqCqGiD4F8Mn5ZBEl

Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos darnaus vystymosi tikslų pristatymo festivalis „Žvilgsnis į tvarią ateitį“ (vadovė Marija Paltanavičienė) sutraukė apie 50 dalyvių: moksleiviai, tėvai, mokytojai kūrybinėse dirbtuvėse analizavo požymius, rodančius gimnazijos tvarumą, kūrė tvarios gimnazijos idėjas, vyko viktorina – konkursas apie atliekų tvarkymą, paskaita apie atsinaujinančios energetikos galimybes.

„Geonaktis Gižuose“, kur Vilkaviškio K. Baršausko progimnazijos bendruomenė keliavo Buktos pažintiniu taku, vyko supaprastintos orientavimosi varžybos, mokėsi išgyventi gamtoje, žaidė geografinius žaidimus. Dalyvavo 48 dalyviai.

Kauno rajono Jonučių progimnazijos Geografijos naktis ant Vilniaus kalnų (vadovas Valentinas Padriezas). Garliavos Jonučių progimnazijos 7-8 klasių mokiniai pasitiko balandžio 13 dienos saulėtekį ant Plikakalnio atodangos Lazdynuose, su G. Godiene, po praleistos geonakties ant Kernavės piliakalnių ir Vilniaus „kalnų“, vidurnakčio ant Pūčkorių atodangos su R. Šalna prie Vilnios. Susirinko 46 dalyviai

Ignalinos Č. Kudabos gimnazija surengė tylų „Č. Kudabos pasivaikščiojimą apie Paplavinio ežerą“. 45 dalyviai. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02QQpc8Xrix1MkqjvWPZdvQbF6UvMZ3Pmugo324jospkaF9tinFFMmZadrQCXfzz6Rl&id=100028835364786

Pasivaikščiojimas prie Dūkštos Neries regioniniame parke su VU CHGF Geografijos ir kraštotvarkos katedros ir VU Hidrologijos ir klimatologijos katedros geografais doc. dr. R. Skorupsku, doc. dr. G. Stankūnavičiumi, dr. G. Godiene kalbant apie Dūkštos slėnį ir matuojant jos debitą. 26 dalyviai. https://www.facebook.com/geografijairkrastotvarka/posts/pfbid023jUYjbifknbPpFgpQo9kmh3t75UfRxGMERiTk9vdYPYbS5t9tfKPEqXTa1X5rEE3l?notif_id=1713105400712440&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Slavikuose Šakių rajone vyko renginys „Slavikai pro geografinius akinius“: paskaita, protmūšis, diskusija apie savo krašto padėties svarbą, jo ryšius su aplinkinėmis teritorijomis, galimybes, iššūkius. 23 dalyviai. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=7805008369510771&id=100000050570618&rdid=qA4q9qvuzcwJOF84

Ignalinos TIC viktorina „Viens du trys – aš einu ieškot” ir protų mūšis „Pažink Ignaliną ir jos geografus“. 25 dalyviai. https://www.facebook.com/Ignalina.info/posts/pfbid03JVGRhVGtgrRGfCowYwWfyxTndRtdsxX2fxx9S7jyv8T2CSkrjtmEHXeHXBshdEgl

Joniškio Aušros gimnazijoje vyko tarpdisciplininė mokinių konferencija „Joniškis lokaliai ir globaliai“ 21 dalyvis (vadovė Giedrė Motiejuitė). Išsyk po pamokų mokiniai apsilankė „Golden Fields Factory“ gamykloje, kur gaminami aukščiausios kokybės pašarai, keliaujantys iki Artimųjų Rytų, net Japonijos. Po ekskursijos vyko tarpdisciplininė konferencija: mokiniai pristatė savo sukurtus filmukus, pateiktis, lankstinukus apie Joniškio rajono gamtos ir kultūros vertybes (istorijos ir pilietiškumo mokytoja V. Kubilinskaitė, IT mokytojas K. Motiejuitis), Joniškio pramonės objektus (geografijos mokytoja G. Motiejuitė). Prie renginio organizavimo prisidėjo ir kiti Joniškio „Aušros“ gimnazijos geografijos, istorijos ir IT mokytojai. Rėmėjai: UAB „Joniškio duona“, Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras, „Golden Fields Factory“ ir UAB „Joniškio Aruodas“.

Dr. Daiva Verkulevičiūtė-Kriukienė (KU) surengė interaktyvią 2 val. trukmės Klaipėdos fotografijos užsiėmimą „Klaipėda: jūra-miestas-uostas. Ką gali papasakoti nuotrauka“, o dr. Eduardas Spiriajevas (KU) skaitė nuotolinį pranešimą „Socialinės inovacijos ir skaitmeninis bendruomenių švietimas vystant turizmą Lietuvoje“ (anglų kalba). Iš Merkinės vyko nuotolinė LGD prezidento Vytaro Radzevičiaus transliacija „Geografinė virtuvė: valgoma nevalgoma“, o išvyką „Prof. A. Basalyko gyvenimo ir darbų keliais Vilniuje“, vedė Giedrė Godienė (VU).

Tarptautinės Geografijos nakties nacionalinis koordinatorius – Lietuvos geografų draugija www.lgd.lt

Tarptautinės „Geografijos nakties“ platformos oficialus tinklalapis www.geonight.net

Informaciją pagal dalyvių suteiktą medžiagą parengė

Dr. Giedrė Godienė

g.godiene@gmail.com

2024 m. gegužė

2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (1)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (2)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (3)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (4)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (5)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (6)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (7)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (8)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (9)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (10)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (11)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (12)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (13)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (14)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (15)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (16)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (17)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (18)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (19)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (20)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (21)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (22)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (23)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (24)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (25)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (26)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (27)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (28)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (29)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (30)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (31)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (32)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (33)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (34)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (35)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (36)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (37)
2024 metų „Geografijos nakties“ renginiai Lietuvoje sudomino per 2000 žmonių | Lietuvos geografų draugija (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5952

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.